Schab w sosie camembert

4.5 (166 ocen)

Proste, szybkie a zarazem bardzo eleganckie danie.Pyszny poczęstunek dla niespodziewanych gości czy szybki obiad dla bliskich.

Składniki:

  • Składniki :
    6 plastrów schabu bez kości,
    3 łyżki masła klarowanego,
    sól, pieprz,
    1 łyżka parmezanu,
    100ml białego wina,
    2 łyżeczki musztardy,
    200g sera camembert,
    200ml śmietanki 30%.
Wystaw ocenę:

4.5 (166 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ser

Schab w sosie camembert - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie : Schab oczyść, oprósz solą i pieprzem. Ser camembert obierz ze skórki. Na rozgrzaną patelnię wrzuć masło i smaż mięso z dwóch stron na złoty kolor. Mięso ściągnij z patelni i wlej wino. Gotuj chwilkę po czym wlej śmietanę, dodaj musztardę i ser camembert pokrojony w kostkę.Wsyp parmezan i delikatnie gotuj tak aby rozpuścił się ser co jakiś czas mieszając. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować