Schab w sosie

0 (0 ocen)

  • 40 min

Danie pikantne i kremowe

  • 40 min

Składniki:

  • 2 plastry schabu
    1 cebula
    20 dkg pieczarek
    1/2 szklanki gorącego bulionu
    1/2 szklanki śmietany 30%
    sól, pieprz
    ostra mieszanka przypraw (młynek)
    2 łyżki maki krupczatki

Schab w sosie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Panierowany schab 1. Schab pokroić w paski. Obsypać przyprawami i mąką. Obsmażyć na rumiano z rozgrzanym tłuszczu.
  • Schab w bulionie 2. Schab zdjąć z patelni. Na pozostałym tłuszczu odsmażyć pokrojoną cebulę, dodać pieczarki i smażyć do odparowania wody. Dodać schab i podlać bulionem. Doprawić. Smażyć do jego odparowania.
  • 3. Kiedy bulion odparuje, wlać śmietanę i smażyć 5-10 minut do jej zredukowania. Podawać z kaszą lub ryżem i lekką surówką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy