Schab w mleku

5 (174 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zrobiony w ten sposób jest pyszny i delikatny. Warto spróbować.

Składniki:

  • ● 1 kg schabu bez kości
    ● 1 l mleka
    ● 2 ząbki czosnku
    ● 4 łyżki majeranku
    ● olej
    ● sól, pieprz
Wystaw ocenę:

5 (174 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Schab w mleku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab myjemy, nacieramy solą, pieprzem, majerankiem i roztartym czosnkiem. Skrapiamy olejem. Chłodzimy 12 godzin.
  • 2. Mięso wkładamy do wrzącego mleka (jeśli nie przykrywa schabu, dolewamy wrzątku). Dusimy ok. godziny. Studzimy w mleku, a następnie wyjmujemy i kroimy w plastry.

Porady

RADY Artura Piekuta Mleko po mięsie można zagęścić mąką i doprawić. Otrzymamy smaczny sos.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Schab

Notka redakcyjna

PP_04-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować