Schab w migdałach

4.5 (158 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 8 godz.

Migdały dają niesamowity smak tego mięska.

  • 8 godz.

Składniki:

  • 0.5 kilograma schabu
    2 jajka
    2 łyżki mąki ziemniaczanej
    1 łyżka słodkiej papryki
    1 łyżka maggi
    1 cebula
    0.5 opakowania płatków migdałów
    sól, pieprz do smaku
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (158 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Schab w migdałach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso podzielić na porcje, rozklepać. W misce wymieszać jajka, mąkę ziemniaczaną, paprykę, sól, pieprz oraz magę, następnie dodać pokrojoną w kostkę cebulę i płatki migdałów. Wszystko razem wymieszać. Plastry schabu zalać zalewą. Zostawić na noc w lodówce. Smażyć na gorącym tłuszczu. Smacznego!

Porady

Schab można zastąpić piersią z kurczaka

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_11-2014

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować