Schab w galarecie

4.5 (194 ocen)

Schab w galarecie na różne okazje

Składniki:

  • 1, kg g schab bez kości,
    1 szkl wywar mięsny,
    2 łyżeczki żelatyna,
    14 szt suszone morele,
    Pietruszka do dekoracji,
    Winogrona ciemne do dekoracji
Wystaw ocenę:

4.5 (194 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Schab w galarecie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab opłucz , zagotuj 2 lity wody osolonej.
    Do wrzątku włóż mięso na 3 minuty.
    Wyjmij mięso i długim nożem rozetnij go tak by powstała głęboka kieszeń.
    Do kieszeni w schabie wkładaj suszone morele.
    Na koniec otwór spiąć wykałaczkami.
  • 2. Schab ułożyć w wysmarowanej blasze i posmarować schab olejem.
    Wstaw o piekarnika nagrzanego w temp.180 stop.
    Piec schab około 1 godz i 20 minut
  • 3. Mięso ostudź i pokrój w plastry.
    Żelatynę namocz w 2 łyżach gotowanej zimnej wody, kiedy napęcznieje, dodać do gorącego wywaru mieszając.
    Następnie wywar ostudź.
    Plastry schabu ułożyć na półmisku, zalać tężejącą galaretą, udekorować pietruszką i winogronami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować