SCHAB SŁODKO-OSRTY

0 (0 ocen)

Danie ostre a zarazem z nutą słodyczy

Składniki:

  • SKŁADNIKI
    0,5 kg schabu bez kości
    Opakowanie ostrej przyprawy do grilla
    4 łyżki miodu
    2 duże cebule
    Oliwa

Schab słodko-osrty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. WYKONANIE
    Schab myjemy osuszamy , kroimy w paski i przyprawiamy przyprawą do grilla , dokładnie mieszamy aby przyprawy dokładnie opatuliły mięso . Cebulę obieramy i kroimy w piórka . Na nie dużej ilości oliwy smażymy mięso na złoto , dokładamy pokrojoną cebulę i smażymy pod koniec smażenie dodajemy miód i mieszamy smażymy do momentu karmelizacji. Schab podajemy jako danie główne bądź na kolacje do ulubionego pieczywa. Najlepiej smakuje na ciepło GOTOWE SMACZNEGO

Porady

Aby danie było bardziej aromatyczne można dodać papryki ostrej w proszku

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy