Schab podsmażany z pieczarkami

4.5 (192 ocen)

  • 10 min

Schab z dodatkiem pieczarek.

  • 10 min

Składniki:

  • schab 5 plastrów
    pieczarki 15- 20 sztuk
    szczypiorek 1/2 pęczka
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    sól czosnkowa do smaku
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (192 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Schab podsmażany z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso lekko rozbić drewnianym tłuczkiem albo dłonią, oprószyć solą czosnkową i pieprzem.

    Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć plastry schabu.
    Podlać wodą albo bulionem, dodać umyte i pokrojone w plastry pieczarki.

    Dusić do miękkość w niewielkiej ilości płynu (wody lub bulionu). Szczypiorek opłukać, drobno pokroić, dodać pod koniec duszenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Pieczarki Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować