Schab pod pierzynką

0 (0 ocen)

  • 20 min

przepis ten nadaje sięna każdą okazję,począwszy od niedzielnego obiadu po obiady świąteczne, danie na ciepło na imieniny

  • 20 min

Składniki:

  • 1 kg schabu b/k
    0,5 l śmietany 36%
    0,5l śmietany 18%
    2 zupy francuskie cebulowe
    ( vegata, sól, pieprz)

Schab pod pierzynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Schab pod pierzynką 1. Schab kroimy na kotlety, lekko roztłukujemy, solimy, pieprzymy, podsmażamy na oleju, układamy w naczyniu żaroodpornym.

    Śmietany wymnieszać z zupami, doprawić,ugotować na tłuszczu ze smażenia kotletów, zalewany kotletyw naczyniu. Zapiekamy ok. 45 minut w temp.180 stopni C. pod przykryciem

Komentarze

Podobne przepisy