Schab pod pierzynką

4.5 (189 ocen)

  • 45 min

Zapiekany z warzywami : porem , marchewką i cebulką jest fantastycznym pomysłem na obiad.A podany z pieczonymi ziemniaczkami zachwyci nawet najbardziej wybrednych smakoszy!Polecam!

  • 45 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    * schab – 4 plastry

    * por – 1 szt

    * marchew – 2 szt

    * cebula – 1 szt

    * majonez – 2 łyżki

    * przyprawy : sól , pieprz , papryka

    * olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (189 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Schab pod pierzynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

    Oczyszczone mięso delikatnie rozbijamy na plastry, doprawiamy solą , pieprzem i papryką.

    Na mocno rozgrzanym oleju podsmażamy na złoto drobno posiekaną cebulkę , a następnie dodajemy mięso i smażymy kilkanaście sekund z każdej strony.

    Dodajemy posiekanego pora i startą na grubych oczkach marchew, przesmażamy ok. minutkę, odstawiamy w ciepłe miejsce.

    Mięso smarujemy majonezem, a następnie dodajemy przesmażone warzywa.

    Posypujemy przyprawami.

    Wstawiamy do nagrzanego do 180C piekarnika i pieczemy ok. 20-25 minut.

    Podajemy gorące!

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Marchewka Mięso Por Schab

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować