Schab pod pieczarkową pierzynką

4.36 (205 ocen)

Pyszne danie, które z powodzeniem można zaserwować podczas uroczystego obiadu.

Składniki:

  • 4 plastry schabu bez kości
    5-6 pieczarek
    ząbek czosnku
    15 dag żółtego sera
    2 czubate łyżki majonezu
    sól himalajska
    pieprz świeżo zmielony
    2 łyżki oleju
    łyżka siekanej natki pietruszki
Wystaw ocenę:

4.36 (205 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Majonez

Schab pod pieczarkową pierzynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć i osuszyć. Pieczarki pokroić w półplasterki, przesmażyć na łyżce oleju, pod koniec dodać posiekany czosnek. Smażyć jeszcze minutę. Doprawić pieprzem i wymieszać z natką pietruszki.

    Ser zetrzeć na tarce, 2 łyżki odłożyć, resztę wymieszać z majonezem. Schab ułożyć w naczyniu żaroodpornym posmarowanym łyżką oleju. Na każdym kawałku położyć pieczarki i po łyżce majonezu z serem. Całość posypać startym serem. Naczynie przykryć i całość piec ok 45 minut w 180 st. Na 15 minut przed końcem pieczenia zdjąć pokrywę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majonez Mięso Pieczarki Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować