Schab po polsku

4.5 (180 ocen)

Aromatyczne mięsko z ziołami , pieczone w smalcu, które szybko się robi a jeszcze szybciej znika:)

Składniki:

  • - 1,3 kg schabu
    - 1 łyżeczka majeranku
    - 2 łyżeczki soli
    - 1 łyżeczka rozbitych w moździerzu ziaren jałowca
    - pół łyżeczki pieprzu
    - 1 łyżeczka suszonego lub świeżego czosnku niedźwiedziego
    - 1 łyżka smalcu
    - 1 łyżka oleju
Wystaw ocenę:

4.5 (180 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Wędliny

Schab po polsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab myjemy, osuszamy . Do miseczki wsypujemy zioła , sól i pieprz i łączymy z olejem. Mieszamy dokładnie po czym dokładnie nacieramy mieszanką mięso. Wstawiamy do lodówki na minimum godzinę. Po tym czasie folię aluminiową smarujemy smalcem a następnie dokładnie owijamy nią mięso. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170C ( termoobieg) i pieczemy 70min a następnie zdejmujemy wierzch folii i dopiekamy jeszcze około 15-20 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab Wędlina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

4.46 (181 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Wolnowarzony ramen po polsku

To może cię zainteresować