Schab po myśliwsku

4.51 (180 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Najlepszy z surówką z kapusty.

Składniki:

  • ● 5 plastrów schabu lub łopatki
    ● łyżka smalcu
    ● 2 cebule
    ● 4 łyżeczki słodkiej mielonej papryki
    ● 2 łyżki śmietany 12-proc.
    ● sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.51 (180 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Schab po myśliwsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myjemy, osuszamy,
    a następnie lekko rozbijamy.
    Oprószamy solą i pieprzem
    z obu stron.
  • 2. Na patelni rozgrzewamy
    smalec. Podsmażamy mięso
    z obu stron. Przekładamy na
    talerz.
  • 3. Cebule ścieramy na tarce
    o dużych oczkach. Wsypujemy
    na tłuszcz po smażeniu
    mięsa. Posypujemy papryką,
    mieszamy. Podsmażamy
    ok. minuty. Podlewamy niewielką
    ilością wody. Ponownie
    wkładamy mięso i dusimy
    do miękkości. Pod koniec
    duszenia wlewamy
    śmietanę zahartowaną odrobiną
    sosu, mieszamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_11-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować