Schab po debreczyńsku

4.51 (188 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Jest pyszny, zachwyca gości. W jego zrobieniu pomaga mi syn.

Składniki:

  • 1 kg schabu
    1/2 kg boczku
    1/2 kg wędzonych kiełbasek
    2 cebule
    puszka pomidorów lub przecier
    3 kolorowe papryki
    sól
    pieprz
    kostka rosołowa
    słodka mielona papryka
    olej
Wystaw ocenę:

4.51 (188 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Schab po debreczyńsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab kroimy na kotlety, rozbijamy, solimy i pieprzymy. Smażymy ok. 5 minut.
    Przekładamy do garnka.
  • 2. Smażymy pokrojony w kostkę boczek, dodajemy ukośnie pokrojone kiełbaski,
    cebulę i papryki. Chwilę smażymy, przekładamy do schabu. Wlewamy wodę, by przykryła składniki. Dodajemy pokrojone papryki, kostkę i pomidory. Gotujemy. Podajemy z grzankami lub ryżem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek Schab

Notka redakcyjna

PP_04-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wędzenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować