SCHAB PIECZONY W MUSZTARDZIE

4.5 (180 ocen)

  • 24 min

DZIĘKI CAŁONOCNEMU MARYNOWANIU SCHAB JEST MIĘCIUTKI, PYSZNY I AROMATYCZNY.

  • 24 min

Składniki:

  • - 1,2 kg schabu
    - 4 łyżeczki musztardy chrzanowej
    - 2 ząbki czosnku
    - pół łyżeczki majeranku
    - 2-3 łyzki przyprawy do mięs knorr
    - szklanka bulionu
Wystaw ocenę:

4.5 (180 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Schab pieczony w musztardzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć i osuszyć. Następnie ponakłuwać nożem. Do miseczki przełożyć musztardę, majeranek, przyprawe do mięs knorr i przecisnąc przez praskę czosnek. Dokładnie wymieszać. Powstałą marynatą dobrze natrzeć mięso i następnie dokładnie owinąć folią spożywczą. Tak przygotowane mięso włożyc do lodówki na całą noc.
    Następnego dnia na patelni rozgrzać trochę oliwy i na mocno nagrzany tłuszcz włożyć mięso i obsmażyć po 3 minuty z każdej strony aby wszystkie smaki zamknąć w środku. Następnie przełożyć do brytfanny i piec w piekarniku ok 1h 20 min. W trakcie pieczenia mięso polewać bulionem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować