Schab pieczony do chleba - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.W miseczce wymieszać wszystkie składniki marynaty. Cebulę obrać, umyć i pokroić w plastry. Schab umyć, osuszyć i posmarować go dokładnie marynatą. Przygotowane mięso włożyć do próżniowego naczynia, obłożyć na górze plastrami cebuli, zamknąć pokrywkę i odessać powietrze za pomocą pompki. Pojemnik z mięsem wstawić do lodówki na całą noc.
2.Następnego dnia wyjąć schab, włożyć go do rękawa do pieczenia z cebulą i piec 60-65 minut w temperaturze 175 stopni. Schab po upieczeniu wyjąć na talerz aby soki się zamknęły i wystudzić. Można zimny schab włożyć do lodówki, będzie lepiej się go kroiło. Schab pokrojony w plastry podawać z pieczywem i np. ćwikłą.
Komentarze