Schab pieczony do chleba

4.5 (158 ocen)

Opublikowany w Magazynie

idealny zamiast sklepowych wędlin

Składniki:

  • 1 kawałek schabu bez kości ( 1,2 kg )
    1 cebula
    Marynata :
    3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
    4 łyżki ketchupu pikantnego
    2 łyżki octu balsamicznego
    1 łyżeczka ostrej papryki
    1 łyżeczka granulowanego czosnku
    1 łyżka soli
    1/2 łyżeczki kolorowego pieprzu

Wystaw ocenę:

4.5 (158 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo

Schab pieczony do chleba - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W miseczce wymieszać wszystkie składniki marynaty. Cebulę obrać, umyć i pokroić w plastry. Schab umyć, osuszyć i posmarować go dokładnie marynatą. Przygotowane mięso włożyć do próżniowego naczynia, obłożyć na górze plastrami cebuli, zamknąć pokrywkę i odessać powietrze za pomocą pompki. Pojemnik z mięsem wstawić do lodówki na całą noc.
  • 2. Następnego dnia wyjąć schab, włożyć go do rękawa do pieczenia z cebulą i piec 60-65 minut w temperaturze 175 stopni. Schab po upieczeniu wyjąć na talerz aby soki się zamknęły i wystudzić. Można zimny schab włożyć do lodówki, będzie lepiej się go kroiło. Schab pokrojony w plastry podawać z pieczywem i np. ćwikłą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_12-2013

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować