Schab pieczony

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

W dobie wszechobecnych konserwantów idealnym rozwiązaniem jest przygotowanie przez siebie w domu pysznych wędlin. Ja często robię schab pieczony. Mój przepis jest prosty, a schab zawsze się udaje.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • • 1 kg polędwicy wieprzowej
    • 2 łyżki majeranku
    • 5 ząbków czosnku
    • sól, pieprz do smaku

Schab pieczony - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. • Schab natrzeć startym czosnkiem, solą, posypać majerankiem. Odstawić do lodówki na 3 godziny do zamarynowania.
    • Schab zawinąć szczelnie w folię aluminiową lub wstawić do naczynia żaroodpornego z przykrywką.
    • Wstawić do zimnego piekarnika, nastawić na 180 st.C i piec przez 1,5 godziny.
    • Zostawić do wystygnięcia w folii lub naczyniu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

4.91 (221 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Schab peklowany pieczony (domowa wędlina)

4.47 (190 ocen)

Zdobywca nagrody

Świąteczny schab pieczony