• Schab na parze

    Autor: Emilia Grzelak, Kożuchów

  • Zajmuję się domem i gotuję smacznie, zdrowo i z pomysłem. Interesują mnie podróże i fotografia.

  • Składniki

    ● 70 dag schabu
    ● kilka ząbków czosnku
    ● sos tabasco
    ● maślanka
    ● tymianek
    ● sól

  • Sposób przygotowania

    1.

    Schab myjemy, osuszamy i kroimy w plastry. Lekko rozbijamy i marynujemy kilka godzin w maślance z odrobiną soli. Płuczemy.

    2.

    Mięso nacieramy przeciśniętym przez praskę czosnkiem i skrapiamy sosem tabasco. Oprószamy tymiankiem. Gotujemy na parze ok. 30 minut.

  • Słowa kluczowe (tagi):

    zdrowie_na_talerzu, schab
  • 0 komentarzy

Autor: Emilia Grzelak, Kożuchów

RedakcjaPP 5907

punkty:

Statystyki przepisu:

Dodany: 2012-04-12T16:11:45+02:00

535 odwiedzin

Dodane przez: RedakcjaPP


Sprawdź książki z tym przepisem

Zdobyte wyróżnienia:

Opublikowany w Przyślij Przepis
Zobacz PDF z przepisem »
Przepis z magazynu: PP_10-2010

Inne przepisy dodane przez tego użytkownika:

więcej »