Schab mexicana na cebulce

0 (0 ocen)

  • 30 min

Mięsko przeuroczo się prezentuje na talerzu a do tego wspaniale smakuje:) myślę,że sprawdzi się na stole podczas przyjęć rodzinnych, polecam:)

  • 30 min

Składniki:

  • 2 kotlety schabowe bez kości
    8 łyżek mrożonki meksykańskiej
    2 łyżki ketchupu
    1 duża cebula
    2 łyżki oleju
    sól,pieprz do smaku
    1/2 łyżeczki przyprawy do wieprzowiny
    1/2 łyżeczki zioła prowansalskie

Schab mexicana na cebulce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mrożonkę ugotować na parze 1. W garnku zagotować wodę. Położyć na nim durszlak i wrzucić mrożonkę, przykryć pokrywką i gotować na parze około 10 minut ( opcja dla osób nie mających urządzenia do gotowania na parze). Zdjąć i ostudzić. Dodać ketchup i wymieszać
  • nałożyć farsz 2. Mięso umyć, osuszyć i rozbić tłuczkiem. Oprószyć przyprawami i rozłożyć farsz. Zwinąć w roladkę i zabezpieczyć wykałaczkami.
  • usmażyć z cebulą 3. Cebulę obrać i pokroić w średniej wielkości kostkę. Olej rozgrzać. Cebulę wstępnie zeszklić i przełożyć mięso. Smażyć z obu stron, stale mieszając aby mięso i cebula się nie przypaliły. Przed podaniem wyjąć wykałaczki. Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy