Schab maczany w śmietanie

4.49 (191 ocen)

  • 30 min

Dzięki śmietanie mięso jest bardzo soczyste i kruche

  • 30 min

Składniki:


  • * 6 plastrów schabu
    * kwaśna śmietana (330g)
    * 4 jajka
    * szklanka mąki
    * 1,5 szklanki tartej bułki
    * 15 dag żółtego sera
    * sól, pieprz
    * tłuszcz do smażenia
Wystaw ocenę:

4.49 (191 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Schab maczany w śmietanie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab cienko rozbijamy. Solimy i pieprzymy z każdej strony. Ser ścieramy na tarce na najdrobniejszych oczkach. Mieszamy z tartą bułką. Mięso maczamy w śmietanie, następnie panierujemy w mące, jajkach i tartej bułce. Smażymy na głębokim tłuszczu z obydwu stron. Podajemy z ziemniakami i ulubioną surówką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab Śmietana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować