Schab faszerowany jajecznicą z suszonymi pomidorami

4.51 (150 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Pyszny schab na świąteczny obiad lub po prostu na kanapkę jako domowa wędlina. Polecam !

Składniki:

  • Składniki :


    700g schabu bez kości,
    4 jajka,
    20 dag boczku wędzonego,
    4 szt pomidory suszone,
    cebulka zielona,
    sól,
    pieprz,
    oliwa z pestek winogron,
    1 łyżka masła,
    mieszanka przypraw.


    Mieszanka przypraw - 1 łyżeczka soli,1 łyżeczka czosnku granulowanego, 1 łyżeczka pieprzu, 2 łyżeczki gorczycy, 1 łyżeczka ostrej papryki, 1 łyżeczka kminku, 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej.

Wystaw ocenę:

4.51 (150 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Jajecznica

Schab faszerowany jajecznicą z suszonymi pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło rozpuść na patelni dodaj pokrojony w kosteczki boczek i suszone pomidory, podsmaż. Wbij jajka. Całość wymieszaj do powstania jajecznicy. Schab opłucz i osusz ręcznikiem papierowym. Delikatnie pokrój schab tak aby powstał płat. Jajecznicę rozłóż na mięsie, posyp pokrojoną cebulką zieloną i zwiń w roladę. Obwiąż schab sznurkiem spożywczym. Mięso nasmaruj oliwą i natrzyj przyprawą. Dno naczynia żaroodpornego wysmaruj oliwą, ułóż schab. Całość wsadź do piekarnika na 20 minut. Po tym czasie podlej schab 1/3 szklanki wody i piecz przez 40minut, co jakiś czas podlewając cały schab powstałym sosem. Upieczone mięso pokrój na kawałki. Możesz przygotować sos i podać na obiad lub serwować na zimno z kromką chleba.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_03-2014

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować