Schab faszerowany jajecznicą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotowanie : Masło rozpuść na patelni dodaj pokrojony w kosteczki boczek, podsmaż. Wbij jajka. Całość wymieszaj do powstania jajecznicy, dodaj szczypiorek.Schab opłucz i osusz ręcznikiem papierowym. Przytrzymaj schab i wbij nóż w środek schabu, przepijając do na wylot. Powstałą kieszonkę wypełnij jajecznicą.Schab nasmaruj oliwą i natrzyj w mięso pieprzem i solą. Dno naczynia żaroodpornego wysmaruj oliwą, ułóż schab. Całość wsadź do piekarnika na 20 minut. Po tym czasie podlej schab 1/3 szklanki wody i piecz przez 40minut, co jakiś czas podlewając cały schab powstałym sosem. Upieczone mięso pokrój na kawałki. Możesz przygotować sos i podać na obiad lub serwować na zimno z kromką chleba.
Komentarze