Schab faszerowany jajecznicą

4.5 (141 ocen)

Genialny pomysł mojej mamy !

Składniki:

  • Składniki : 700g schabu bez kości, 4 jajka, 20 dag boczku wędzonego, szczypiorek, sól, pieprz, oliwa z pestek winogron, 1 łyżka masła.

Wystaw ocenę:

4.5 (141 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Schab faszerowany jajecznicą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie : Masło rozpuść na patelni dodaj pokrojony w kosteczki boczek, podsmaż. Wbij jajka. Całość wymieszaj do powstania jajecznicy, dodaj szczypiorek.Schab opłucz i osusz ręcznikiem papierowym. Przytrzymaj schab i wbij nóż w środek schabu, przepijając do na wylot. Powstałą kieszonkę wypełnij jajecznicą.Schab nasmaruj oliwą i natrzyj w mięso pieprzem i solą. Dno naczynia żaroodpornego wysmaruj oliwą, ułóż schab. Całość wsadź do piekarnika na 20 minut. Po tym czasie podlej schab 1/3 szklanki wody i piecz przez 40minut, co jakiś czas podlewając cały schab powstałym sosem. Upieczone mięso pokrój na kawałki. Możesz przygotować sos i podać na obiad lub serwować na zimno z kromką chleba.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować