Schab faszerowany

4.5 (174 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Małgorzata i Karol Janasowie z Jedlicza zaprosili nas na wykwintny obiad. zobacz

Składniki:

  • ● 1 kg schabu
    ● 30 dag gotowanego mięsa (np. z łopatki)
    ● 10 dag pieczarek
    ● sól
    ● pieprz
    ● słodka mielona papryka
    ● czosnek w kostce
    ● drobiowa kostka rosołowa
    ● cebula ● olej
Wystaw ocenę:

4.5 (174 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Schab faszerowany - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki oczyszczamy i gotujemy. Mielimy razem z gotowanym mięsem. Dodajemy sól, pieprz i podsmażoną na oleju cebulę. Mieszamy
  • 2. Schab rozkrawamy na prostokąt, smarujemy farszem. Zwijamy roladę i obwiązujemy nicią. Posypujemy solą, pieprzem, papryką i rozkruszonym
    czosnkiem.
  • 3. Mięso wkładamy do naczynia żaroodpornego, wlewamy szklankę wody z rozpuszczoną kostką rosołową. Pieczemy 2,5 godziny w temperaturze
    200 °C. Schab kroimy w plastry. Podajemy z ziemniakami i dowolną surówką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_09-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować