Schab duszony w pieczarkach

4.5 (141 ocen)

  • 40 min

Dodatek mięsno pieczarkowy do obiadu

  • 40 min

Składniki:

  • schab 50 dag
    pieczarki 15 sztuk
    marchew1- 2 sztuki
    cebula 1 sztuka
    natka pietruszki 1/2 pęczka
    sól czosnkowa
    mąka
    sól
    pieprz
    olej
Wystaw ocenę:

4.5 (141 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Schab duszony w pieczarkach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć, podzielić na grubsze plastry, natrzeć sporą ilością soli czosnkowej i pieprzem, lekko rozbić (można dłonią). Pieczarki umyć, pokroić na plastry. Cebulę obrać, pokroić w piórka. Marchew obrać, umyć, zetrzeć na tarce. Mięso obtoczyć w mące. Na patelni rozgrzać olej, obsmażyć, przygotowane mięso, dodać cebulę i marchew, chwilę przesmażyć. Dodać też pieczarki. Podlać wodą i dusić do miękkości, natkę pietruszki opłukać, drobno pokroić, dodać do schabu. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować