Schab duszony w młodej kapuście

4.47 (150 ocen)

  • 45 min

Sezon na młodą kapustę trwa krótko i warto ją wykorzystać do naszych letnich obiadów. Smakowita propozycja schabu duszonego w młodej kapuście, a do tego ziemniaki z koperkiem i domowy kompot...niebo w gębie!.

  • 45 min

Składniki:

  • Składniki:

    - 4 plastry schabu z kością
    - 1 główka młodej kapusty
    - 1 duża cebula
    - 1 duża marchewka
    - 1 pęczek koperku
    - 1 stołowa łyżka octu
    - 1 płaska łyżeczka mielonego kminku
    - smalec
    - sól
    - pieprz
Wystaw ocenę:

4.47 (150 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Schabowy

Schab duszony w młodej kapuście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. W rondlu na smalcu przesmażamy drobno pokrojoną cebulę, następnie dodajemy poszatkowaną kapustę i startą na tarce marchewkę. Dodajemy sól, pieprz, koper i ocet, podlewamy wodą i dusimy ok. 15 minut na małym ogniu.

    2. Mięso myjemy, rozbijamy tłuczkiem, oprószamy solą i pieprzem, obsmażamy na patelni z obu stron, a następnie wkładamy do gotującej się kapusty. Dusimy razem przez ok. 20-30 minut, doprawiamy do smaku, podajemy z młodymi ziemniaczkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta Młoda kapusta Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować