Schab duszony w kapuście

4.5 (181 ocen)

  • 50 min

Schab najzwyczajniej duszony w kiszonej kapuście.

  • 50 min

Składniki:

  • schab 50 dag
    kiszona kapusta 4-5 garści
    cebula 2 sztuki
    smalec 2 łyżki
    liść laurowy
    mąka
    sól
    pieprz
    olej
Wystaw ocenę:

4.5 (181 ocen)

Zobacz również:

Kapusta kiszona Dania główne

Schab duszony w kapuście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć, pokroić na plastry, oprószyć solą i pieprzem. Kapustę odcisnąć i pokroić. Cebulę obrać, pokroić piórka. Na patelni rozgrzać smalec, dodać cebulę, przesmażyć. Dodać kapustę i wymieszać. Podlać wodą. Dodać liść laurowy i dusić. Można przełożyć do garnka. Na patelni rozgrzać olej. Plastry schabu obtaczać w mące i obsmażyć na rozgrzanym oleju. Dodać do kapusty, dusić do miękkości. Doprawić do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Schab Kapusta kiszona

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować