Schab biały

4.99 (155 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 1 godz. 20 min

Doskonała domowa wędlina.

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • 1,5 kg schabu bez kości
    15 dag soli peklowej

    zalewa:
    3 l wody
    2 łyżki majonezu
    10 ziarenek pieprzu
    1 łyżka soli
Wystaw ocenę:

4.99 (155 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Wędliny

Schab biały - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab umyć, osuszyć, ponakłuwać i obsypać solą peklową. Odstawić do lodówki na 12 godzin. Następnego dnia schab włożyć do siatki. Wszystkie składniki zalewy zagotować i włożyć schab. Gotować 30 minut. Ostudzić i włożyć do lodówki. Na drugi dzień gotować w tej samej zalewie 40 minut. Wystudzić.

Porady

Czas drugiego gotowania liczymy od momentu zagotowania.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab Wędlina

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_01-2016

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować