Sausage roll czyli kiełbaski zapiekane w cieście francuskim

4.5 (163 ocen)

Wykonanie tej potrawy nie zajmnie sporo czasu,szczególnie jeśli został nam szpinak z dnia poprzedniego:)

Składniki:

  • 1 rolka ciasta francuskiego
    3 łyżki puree szpinakowego
    6 małych angielskich kiełbasek(takich do ugotowania bądź upieczenia)
    białko jajka
Wystaw ocenę:

4.5 (163 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Sausage roll czyli kiełbaski zapiekane w cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kiełbaski w cieście francuskim 1. Kiełbaski podpiekamy delikatnie na patelni z niewielką ilością oleju.
    Rolkę ciasta francuskiego rozkładamy i pokrywamy puree ze szpinaku.Posmarowane ciasto dzielimy na 3 części.Na kazdą część kładziemy jedną kiełbaskę,owijamy ciastem i odcinamy pozostałą część ciasta.
  • kielbaski  w cieście francuskim 2.
    W taki sposób postępujemy z każdą sztuką:)Rulony przecinamy na pół,w sumie uzyskamy 12 mniejszych ruloników które nacinamy na górze w dwóch miejscach.
  • kiełbaski w cieście francuskim 3. Każdą część smarujemy rozbełtanym jajkiem i wstawiamy do nagrzanego do 190 stopni C. piekarnika.Pieczemy do momentu aż ciasto się ladnie zrumieni.Podajemy z barszczykiem czy żurkiem.Smacznego:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować