Sarnina z marynaty

4.48 (185 ocen)

Smaczny obiad

Składniki:

  • Kawałek mięsa sarniego
    papryka slodka
    papryka ostra
    kminek
    liść laurowy
    owoce jalowca
    tymianek
    majeranek
    cząber
    marchew
    pietruszka
    seler
    cebulka czerwona
    czosnek 2-3 ząbki
    ocet winny
Wystaw ocenę:

4.48 (185 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Dania mięsne

Sarnina z marynaty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sarninę kroimy w kawałki i dokładnie myjemy w zimnej wodzie. Na tarce ścieramy marchew , pietruszkę , seler -wszystko na drobniutkich oczkach , siekamy cebulkę, czosnek miażdżymy , dodajemy po szczypcie wszystkich przypraw i nieco więcej papryki czerwonej słodkiej oraz łyżeczkę octu winnego , mięso dokładnie obsmarowujemy marynatą , wkładamy do lodówki na minimum 12 godzin . Po wyjęciu smażymy na marynacie w której leżało.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dziczyzna Marynata Sarnina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Marynowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować