„sandacz wykwintny” - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1.Filety sandacza pokroić na kawałki.
2.Nałożyć trawę żubrową i odstawić na 2 godz.
3.Szałwię zmieszać z makiem i posypać sandacza.
4.Smażyć rybę na maśle z oliwą, skórą do góry.
5. Z odciętych części ryby ugotuj bulion rybny.
6.Kapustę włoską pokroić w paski szer. ok.1 cm.
7. Dodać bulion rybny, pieprz, sól, śmietanę i gotować do miękkości kapusty.
8. Ziemniaki pokroić w kostkę, lekko obgotować i smażyć na złoto.
Podawać:
1.Na ugotowanej kapuście położyć kawałki usmażonego sandacza. 2. Obok położyć ziemniaczki; polać powstałym sosem.
Smacznego!!!
Komentarze