„Sandacz wykwintny”

4.49 (192 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Średni

sandacz zachwyca całą rodzinkę i nie tylko!

  • Dla 6 osób
  • Średni

Składniki:

  • - filet z sandacza ze skórą: 1 kilogram
    - mak niezmielony: 50 gramów
    - trawa z żubrówki: 4 sztuki
    - szałwia suszona: 2 łyżki
    - masła: 100 gramów
    - olej lub oliwa: 100 mililitrów
    - kapusta włoska: 500 gramów
    - ziemniaki surowe: 500 gramów
    - śmietana 30 %: 100 mililitrów
    - Sól, pieprz biały mielony do smaku: 1 szczypta
    - bulion rybny: 100 mililitrów
Wystaw ocenę:

4.49 (192 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

„sandacz wykwintny” - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sandacz wykwintny 1. 1.Filety sandacza pokroić na kawałki.
    2.Nałożyć trawę żubrową i odstawić na 2 godz.
    3.Szałwię zmieszać z makiem i posypać sandacza.
    4.Smażyć rybę na maśle z oliwą, skórą do góry.
    5. Z odciętych części ryby ugotuj bulion rybny.
    6.Kapustę włoską pokroić w paski szer. ok.1 cm.
    7. Dodać bulion rybny, pieprz, sól, śmietanę i gotować do miękkości kapusty.
    8. Ziemniaki pokroić w kostkę, lekko obgotować i smażyć na złoto.
    Podawać:
    1.Na ugotowanej kapuście położyć kawałki usmażonego sandacza. 2. Obok położyć ziemniaczki; polać powstałym sosem.
    Smacznego!!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Wigilia Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować