Sandacz w sosie śmietanowo-koperkowym

4.5 (142 ocen)

Lekkie i dietetyczne danie , dla wielbicieli ryb

Składniki:

  • 1 kg filetów z sandacza
    0,5 litr bulionu warzywnego
    mąka
    1 cytryna
    sól
    pieprz
    1 szklanka gęstej 30% śmietany
    1 pęczek koperku
    pieprz grubo mielony
    sól
Wystaw ocenę:

4.5 (142 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Sandacz w sosie śmietanowo-koperkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety pokroić na kawałki , osolić, popieprzyć i skropić cytryną.
    Odstawić na godzinę w chłodne miejsce.
    Następnie ułożyć filety w garnku i zalać bulionem. Chwilę gotować na wolnym ogniu.
    Do garnka wlać śmietanę, wymieszać i podgrzewać.
    Następnie dodać posiekany koperek , doprawić pieprzem i jeśli trzeba osolić do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Koper Sandacz

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować