Sandacz w galarecie

4.47 (186 ocen)

  • 60 min

Na świąteczny stół przyrządziłam rybę w galarecie.

  • 60 min

Składniki:

  • 60 dkg sandacza
    pęczek włoszczyzny
    sól.pieprz
    2 ząbki czosnku
    2 łyżki żelatyny
    Dodatkowo:
    3 łyżki zielonego groszku konserwowego
    3 łyżki kukurydzy konserwowej
Wystaw ocenę:

4.47 (186 ocen)

Zobacz również:

Ryba Przystawki

Sandacz w galarecie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę oczyścić pokroić w dzwonka. Włoszczyznę i czosnek oczyścić zalać 1 l wody. Gotować 30 min. Wrzucić rybę i dalej gotować 10 min. Rybę wyjąć z wywaru, usunąć ości. Wywar przecedzić, doprawić solą i pieprzem, dodać żelatynę, wymieszać. Przygotować foremki w kształcie rybek. Rybę ułożyć w foremkach , przybrać marchewką, konserwowym zielonym groszkiem i konserwowa kukurydzą, zalać wywarem z żelatyną. Pozostawić do zastygnięcia. Następnie zastygniętą rybę wyjąć z foremek ułożyć na talerzu i ozdobić według uznania.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta

Podobne przepisy

To może cię zainteresować