Samotne serce pocieszone ziołem

0 (0 ocen)

Pyszne piersi kurczaka w estragonie są idealne na romantyczne spotkanie we dwoje:) Przepis jest zmodyfikowanym przepisem Nigelli z książki " Kuchnia"

Składniki:

  • - 2 pojedyncze filety z piersi kurczaka
    - 2 szalotki
    - mały pęczek szczypiorku
    - 1 łyżeczka suszonego estragonu
    - 2 łyżki oleju
    - 2 duże ząbki czosnku
    - sól, pieprz

Samotne serce pocieszone ziołem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na patelni rozgrzewamy oliwę, kiedy zdobędzie odpowiednią temperaturę wrzucamy na nią pokrojony w plasterki czosnek i smażymy aż się całkowicie zrumieni i odda swój aromat olejowi a potem go wyrzucamy. Szalotkę i szczypiorek drobno siekamy i wrzucamy na naszą czosnkowy olej. Chwilę smażymy, solimy, pieprzymy i kładziemy filety nierówną stroną na spód. Smażymy do uzyskania złotego koloru i przewracamy na drugą stronę. Jeśli cebulka sie nam trochę przysmaży to ją zeskrobujemy i dajemy na wierzch mięsa.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy