Saltimbocca po polsku

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Czyli "skaczący w ustach indyk" - nazwa ma związek z połączeniem 3 smaków, które są tak intensywne, że skaczą w ustach. Danie ma włoskie korzenie

Składniki:


  • 3 sznycle z indyka,
    6 listków bazylii,
    3 plasterki szynki,
    sól,
    pieprz,
    olej do smażenia,
    ryż

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Saltimbocca po polsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sznycle umyj i osusz. Lekko je rozbij. Oprósz je solą i pieprzem z każdej strony. Na mięsie ułóż po plasterku szynki i po 2 listki bazylii. Listki bazylii zepnij wykałaczką z mięsem i szynką. Na patelni rozgrzej olej. Smaż mięso po 2-3 minuty z każdej strony. Zacznij od strony obłożonej szynką. Mięso podawaj z ryżem i surówką. Ryż można ugotować z dodatkiem curry. Smacznego !
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bazylia Indyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_07-2015

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować