Salsa z czarną fasolą i pomidorem

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Dziś zapraszam, na ekspresową salsę, która różni się od tej dobrze znanej i nie jest typowym sosem, choć pod takim tytułem znajduje się w jednej z książek Nigelli.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - fasola czarna (z puszki): 400 gramów
    - pomidor (duży, dojrzały, twardy): 2 sztuki
    - sok z limonki (może być ze swieżej, albo z butelki): 1 łyżka
    - jalapeño czerwone (bardzo drobno pokrojone i bez pestek): 1 łyżeczka
    - sól morska: 1 łyżeczka

Salsa z czarną fasolą i pomidorem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Salsa z czarną fasolą i pomidorami 1. Fasolę opłukać z syropu i włożyć do salaterki. Pokroić pomidory w kostkę i również dodać. Na końcu, ukroić 1/3 czerwonego jalapeño, oczyścić z pestek i bardzo drobno pokroić. Wsypać do salaterki, dodać limonkę i sól, Dobrze wymieszać. Podawać jako przystawkę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy