Salsa kukurydziana

0 (0 ocen)

  • 20 min

Kuchnia aborygenów ,przejmująca wpływy kuchni europejskiej i azjatyckiej. Salsa doskonale komponuje się z białą rybą.

  • 20 min

Składniki:


  • 3 łyżki oliwy
    400 g świeżej kukurydzy (opcjonalnie z puszki)
    200 g fasolki szparagowej (u mnie dwa rodzaje)
    4 dymki
    garść listków mięty
    posiekana zielona papryczka chilli
    2 łyżki soku z limonki
    sól ,pieprz

Salsa kukurydziana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na rozgrzaną oliwę wrzucamy kukurydzę i fasolki (wcześniej ugotowane al dente i pokrojone na mniejsze kawałki ). Doprawiamy do smaku solą i pieprzem i smażymy około 5 min. Do miski wsypujemy posiekane dymki ,listki mięty oraz chilli. Wlewamy sok z limonki ,dodajemy fasolki z kukurydzą ,dokładnie mieszamy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy