Salceson

4.5 (187 ocen)

  • 1 godz. 40 min

Może nazwą nie przypomina ciasta, ale jest to pyszny, słodki smakołyk.

  • 1 godz. 40 min

Składniki:

  • 350g pokruszonych herbatników,
    galaretka np. cytrynowa,
    szklanka cukru,
    szklanka wody,
    2 łyżki kakao,
    250g margaryny,
    ulubione bakalie.
Wystaw ocenę:

4.5 (187 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Salceson - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę rozpuścić w rondelku. Dodać cukier, wodę i kakao, zagotować. Dodać galaretkę, bakalie i pokruszone herbatniki.
  • 2. Przygotować butelkę po napoju (1.5l). Rozciąć ją w poprzek i przełożyć masę. Schładzać w lodówce przez godzinę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować