SAŁATKA ŻYDOWSKA

4.98 (185 ocen)

  • 40 min

Bardzo pyszna,prosta i szybka trójskładnikowa sałatka.

  • 40 min

Składniki:

  • -10 średnich ziemniaków
    -10 jajek
    -2 cebule
    -ok.5 łyżek majonezu
    -1 łyżka musztardy
    -sól
    -pieprz
    -szczypiorek-opcjonalnie
Wystaw ocenę:

4.98 (185 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Jajko Majonez

Sałatka żydowska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki umyć, ugotować w osolonej wodzie z łupinką, ale nie rozgotować. Obrać i pokroić na małą kostkę, można kółeczkiem z kratką. Jajka ugotować na twardo i też pokroić takim kółeczkiem.Cebule pokroić na drobną kostkę. Wszystko włożyć do miski, dodać majonez, musztardę,pieprz, sól, pokrojony szczypiorek i wymieszać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majonez Cebula Jajka Szczypiorek Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować