Sałatka ziemniaczano – fasolowa

0 (0 ocen)

sałatka z białej fasoli i ziemniaków....

Składniki:

  • Ziemniaki – 50 dag
    Fasola perłowa – 10 dag
    Cebula - 1 szt
    Śmietana - 125 ml
    Musztarda – 3 dag
    Sól
    Pieprz
    Cukier
    Szczypiorek

Sałatka ziemniaczano – fasolowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolę opłukać, namoczyć w przegotowanej wodzie na noc (ok. 10-12 godz) i ugotować w wodzie w której się moczyła, gdy będzie miękka dopiero ją solimy.
    Ziemniaki wyszorować, opłukać i ugotować, następnie obrać, ostudzić i pokroić w drobną kostkę.. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, wsypać ją do ziemniaków, dodać ugotowaną fasolę. Doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem. Musztardę wymieszać ze śmietana i wymieszać ze sałatką. Posypać posiekanym szczypiorkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy