Sałatka zielona

0 (0 ocen)

  • 45 min

Prosta, smaczna i zdrowa sałatka, która sprawdza się zarówno na imprezach, jak i na kolację z rodziną czy drugie śniadanie do pracy.

  • 45 min

Składniki:

  • 2 woreczki ryżu parboiled
    4 jajka
    1 brokuł (ok. 0,5 kg)
    groszek konserwowy
    1 ogórek długi
    kilka korniszonów
    kilka łyżek majonezu
    sól, pieprz do smaku

Sałatka zielona - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż, jajka i brokuła ugotować (brokuła najlepiej na parze, by zachował jak najwięcej witamin). Po ostudzeniu jajka pokroić w grubą kostkę, brokuła podzielić na niewielkie różyczki, połączyć z groszkiem, ogórkami pokrojonymi w drobną kostkę, doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać, dodać majonez i ponownie wymieszać.

Porady

Aby obniżyć kaloryczność, można do sałatki dodać jogurt naturalny w proporcji pół na pół z majonezem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy