Bardzo szybka, smaczna i zdrowa sałatka. Doskonale pasuje do różnych mięs i do potraw z grilla. U mnie to nawet dzieciom bardzo ta sałatka smakuje.
Składniki:
kilka listków szpinaku
kilka listków sałaty zielonej
3 rzodkiewki
1 ogórek zielony
sos do sałatek koperkowo-ziołowy
3 łyżki oliwy z oliwek
3 łyżki wody
szczypiorek
jajko gotowane na twardo
sól
pieprz
Sałatka ze szpinaku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Sałatę i szpinak myjemy, suszymy i rwiemy na kawałki.
2.Ogórek zielony obieramy i kroimy w półplasterki. Rzodkiewki myjemy i ścieramy na grubej tarce. Szczypiorek drobno siekamy. Jajko gotujemy na twardo. Sos koperkowo-ziołowy rozrabiamy z oliwą z oliwek i wodą. Łączymy ze sobą wszystkie składniki polewamy sosem i doprawiamy pieprzem i solą. Na wierzchu układamy gotowane jajko.
Komentarze