Sałatka ze szpinakiem, pomarańczami i serem feta

4.5 (185 ocen)

  • 15 min

Sałatka ze szpinakiem, pomarańczami i serem feta to prawdziwa „bomba” witamin. Warto wzmocnić swój organizm świeżymi warzywami i owocami szczególnie zimową porą. Doskonała na śniadanie lub przekąskę.

  • 15 min

Składniki:

  • Składniki:
    ◦300 g świeżego szpinaku
    ◦½ czerwonej cebuli
    ◦1 pomarańcza
    ◦50 g sera feta
    ◦50 g oliwek
    ◦natka pietruszki
    ◦1 łyżka suszonych jagód goji

    Składniki na sos:
    ◦1 łyżka oliwy z oliwek
    ◦1 łyżka octu balsamicznego
    ◦4 łyżki soku z pomarańczy
    ◦1 łyżeczka ostrej musztardy
    ◦sól
    ◦pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (185 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka ze szpinakiem, pomarańczami i serem feta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych składników przygotowujemy sos.

    Szpinak płuczemy i osuszamy na papierowym ręczniku. Cebule i oliwki kroimy w cieniutkie plasterki. Pomarańcze filetujemy i kroimy w plasterki. Na talerzu układamy liście szpinaku, plasterki pomarańczy, oliwki oraz cebulę. Posypujemy serem feta pokrojonym w kostkę, jagodami goji i posiekaną natką pietruszki. Przed podaniem polewamy sosem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować