Sałatka ze świeżych pieczarek

4.51 (146 ocen)

  • 60 min

Bardzo często gościła u mnie na Wielkanoc a tym razem troszkę szybciej :-)

  • 60 min

Składniki:

  • 1 kg pieczarek
    6 jajek
    4 cebule
    groszek zielony z puszki
    słoik ogórków kiszonych
    sól,pieprz
    majonez
    zielona pietruszka (garść)
Wystaw ocenę:

4.51 (146 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Majonez

Sałatka ze świeżych pieczarek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki obieramy, myjemy, kroimy w plastry i gotujemy w osolonej wodzie 5 - 7 minut. Odcedzamy. Studzimy.
  • 2. Cebulę kroimy w kostkę.
  • 3. Jajka gotujemy, obieramy, kroimy w kostkę.
  • 4. Ogórki kroimy w kostkę. Odciskamy z nadmiaru soku.
  • 5. Groszek odsączamy z zalewy.
  • 6. Wszystkie składniki mieszamy, dodajemy sól, pieprz, majonez i natkę pietruszki ( pokrojoną na mniejsze kawałki). Przed podaniem schładzamy w lodówce min. 2 godziny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować