Sałatka z zupek chińskich

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób

Zrobiłam taką małą porcję i bardzo szybko się skończyła.Następnym razem podwoję ilość składników.

  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 1 zupka Vifon Kurczak Curry ostra
    6 liści kapusty pekińskiej
    1/2 puszki kukurydzy
    1/2 papryki czerwonej
    1 nieduży por
    majonez
    sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Dania z makaronem

Sałatka z zupek chińskich - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miseczki wsypujemy połamany makaron, dodajemy wszystkie przyprawy z wyjątkiem oleju i zalewamy wrzącą wodą do poziomu makaronu. Mieszamy. Studzimy.
    Liście kapusty pekińskiej myjemy i odrzucamy twarde części. Szatkujemy.
    Kukurydzę odcedzamy.
    Paprykę myjemy, usuwamy gniazda nasienne. Kroimy w kostkę.
    Por myjemy, kroimy na półplasterki i na durszlaku przelewamy wrzącą wodą. Studzimy.
  • 2. Wszystkie składniki przekładamy do miski, solimy i pieprzymy do smaku, dodajemy majonez i mieszamy dokładnie.

    Gotową sałatkę wkładamy na 2 godziny do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować