Sałatka z zupek chińskich - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Zupki rozkruszyć do miski razem z wszystkimi przyprawami. Zalać niewielką ilością wrzącej wody ( ok. 1 szklanka ). Dokładnie wymieszać i pozostawić pod przykryciem do napęcznienia makaronu. Od czasu do czasu mieszać. Ostudzić.
2.Filety dokładnie umyć , oczyścić i pokroić w kostkę. Wymieszać z dowolną przyprawą do kurczaka i usmażyć. Ostudzić.
3.Cebulkę i ananasa odsączyć z zalewy. Ananasa pokroić w cząstki - trójkąciki. Papryki pokroić w kostkę. Wszystko dodać do ostudzonych składników. Dokładnie, delikatnie wymieszać.
4.Do całości dodać tyle majonezu, aby po wymieszaniu tylko obtoczył składniki. Aby sałatka nie " pływała " w majonezie.
Komentarze