Sałatka z zupek chińskich

5 (151 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Tę sałatkę przygotowuje się szybko. Jej smak można łatwo zmieniać, bo zależy on od rodzaju zupki, jakiej użyjemy.

Składniki:

  • ● 2 op. zupek chińskich (łagodna i pikantna)
    ● czerwona papryka
    ● 2 średnie cebule
    ● 20 dag żółtego sera
    ● 20 dag pieczarek
    ● 20 dag szynki
    ● puszka kukurydzy
    ● puszka groszku
    ● pęczek natki
    ● 4 jajka
    ● 2-3 łyżki majonezu
    ● sól, pieprz
Wystaw ocenę:

5 (151 ocen)

Zobacz również:

Zupy Sałatki

Sałatka z zupek chińskich - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron z zupek rozkruszamy,
    wsypujemy
    znajdujące się wewnątrz opakowania przyprawy. Zalewamy
    400 ml wody (makaron powinien
    wchłonąć całą wodę).
  • 2. Jajka gotujemy na twardo,
    studzimy i obieramy. Wraz z papryką
    i cebulami kroimy w kostkę.
    Ser ścieramy na tarce. Pieczarki
    oczyszczamy, kroimy
    w kostkę i gotujemy 10 minut.
    Odcedzamy i studzimy. Szynkę
    kroimy w cienkie paski. Kukurydzę
    i groszek osączamy. Natkę
    myjemy, osuszamy i siekamy.
    Wszystkie składniki mieszamy
    z majonezem. Doprawiamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Notka redakcyjna

PPK_02-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować