bardzo smaczne, obowiązkowo na każdej uroczystości rodzinnej
40 min
Składniki:
5 opakowań dowolnych zupek chińskich
3 szklanki wrzącej wody
40 dag szynki konserwowej
40 dag żółtego sera
1 puszka czerwonej fasoli
400 g majonezu
sól do smaku
pieprz do smaku
Sałatka z zupek chińskich - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron z zupek pokruszyć, przełożyć do miski. Zalać wrzącą wodą i dokłądnie wymieszać. Odstawić na 5 minut. Następnie gdy makaron zmięknie i wchłonie wodę ostudzić go. Szynkę i ser pokroić w drobną kostkę i dodać do ostudzonego makaronu. Fasolę odsączyć z zalewy i razem z majonezem dodać do makaronu. Przyprawić do smaku solą i pieprzem i dokładnie wszystko razem wymieszać. Przed podaniem schłodzić.
Komentarze