Sałatka z żółtej fasolki i winogron

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób

Pierwszy raz robiłam sałatkę z fasolki szparagowej ale na pewno nie ostatni:)Sałatkę można podać jako samodzielne danie,jako dodatek do grilla lub do drugiego dania-tak jak ja zrobiłam,smacznego:)

  • 60 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 150 g żółtej fasolki szparagowej
    1/2 cebuli
    2,5 ogórka gruntowego
    1 pomidor
    3 rzodkiewki
    1/4 papryki czerwonej
    10 winogron
    sól,pieprz do smaku
    1 łyżka oliwy z oliwek
    2 łyżki octu balsamicznego
    1 łyżka miodu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z żółtej fasolki i winogron - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę umyć,osuszyć i oczyścić z ogonków i łyka jeśli ma. Następnie przełożyć do garnka,dodać łyżeczkę soli i zalać wodą i ugotować do miękkości. Odcedzić i zostawić do całkowitego ostygnięcia. Następnie delikatnie osuszyć na ręczniku papierowym.
  • 2. Do miski wrzucić pokrojoną w drobną kosteczkę cebulkę. Ogórki obrać,umyć i osuszyć. Pokroić w małą kostkę. Dodać do miski. Sprawioną rzodkiewkę pokroić w cienkie słupki i dodać do miski. Pomidora przekroić na ćwiartki i wydrążyć nasiona. Pozostałą część pokroić w mała kostkę. Paprykę pozbawić nasion i także pokroić w mała kostkę. Dodać do miski. Umyte i suche winogrona pokroić na ćwiartki i dodać do miski. Na koniec wrzucić zimną fasolkę. Doprawić solą i pieprzem. W osobnej miseczce wymieszać ocet,oliwę oraz miód i dobrze wymieszać aby składniki dressingu się połączyły. Dodać do miski z warzywami i dokładnie wymieszać. Odłożyć do lodówki na około godzinę. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasolka szparagowa Ocet Winogrona

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować