Sałatka z wołowiną

4.5 (188 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 40 min

Sałatka dla mięsożerców

  • 40 min

Składniki:

  • 1 kapusta pekińska
    600 g mielonej wołowiny
    1 duża papryka
    3 pomidory
    1 puszka kukurydzy
    150 g startej mozzarelli
    pęczek szczypiorku
    0,5 szklanki siekanych orzechów ziemnych
    2 łyżeczki koncentratu
    2 ząbki czosnku
    3 łyżki majonezu
    1 łyżka gęstego jogurtu
    sól,pieprz, słodka papryka
Wystaw ocenę:

4.5 (188 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z wołowiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso przysmażamy na oleju wraz czosnkiem przeciśniętym przez praskę, pod koniec doprawiamy i dodajemy koncentrat. Kapustę i paprykę drobno siekamy. Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki i również drobno kroimy. Do dużej miski układamy kolejno: kapustę, ostudzone mięso, kukurydzę, pomidory i paprykę. Przygotowujemy sos. Majonez mieszamy z jogurtem, doprawiamy. Wylewamy na sałatkę i dekorujemy startym serem, orzeszkami i szczypiorkiem (można dać go mniej)

Porady

Należy pamiętać aby mięso było ostudzone, Można dodać również do sałatki ciemną fasolę i zrobić ją w pikantniejszej meksykańskiej wersji.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_01-2015

PPS_05-2018

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować