Sałatka z włoskiej kapusty

4.5 (170 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Wspaniale smakuje i jest łatwa do zrobienia!

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - kapusta włoska/mała główka: 1 sztuka
    - marchewka młoda: 3 sztuki
    - jabłka średnie słodkie: 2 sztuki
    - natka pietruszki: 1 pęczek
    - sok jabłkowy słodzony: 100 mililitrów
    - sok z cytrny: 5 łyżek
    - pieprz cayenne: 1 łyżka
    - olej ryżowy: 3 łyżki
    - sól: 0.5 łyżeczki
Wystaw ocenę:

4.5 (170 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z włoskiej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Marchewka tarta 1. Kapustę drobno pokroić,zalać wodą i zagotować,pogotować 5min,odstawić na 3min.przecedzić.Marchewkę zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.
  • Pokrojone jabłka 2. Jabłka oczyścić ze skórki,wyciąć gniazda i pokroić w słupki i skropić 3łyżkami soku z cytryny.Kapustę wyłożyć do salaterki,dodać marchewkę.Przygotować dresing:sok jabłkowy wymieszać z pozostałym sokiem z cytryny,dodać olej,pieprz cayenne,sól - wszystkie składniki dokładnie połączyć.Pietruszkę posiekać.Kapustę wymieszać z marchewką,wyłożyć na liście kapusty porcje sałatki,przybrać jabłkowymi słupkami,posypać natka pietruszki i polać dresingiem.
    SMACZNEGO!!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować