Sałatka z wędzonym kurczakiem, porem i fasolą

4.97 (145 ocen)

  • 35 min

Doskonała przekąska imprezowa. Każdemu będzie smakować.

  • 35 min

Składniki:

  • 2 wędzone ćwiartki z kurczaka,
    2 pory,
    1 puszka kukurydzy konserwowej,
    1/2 puszki fasoli czerwonej,
    5 ogórków konserwowych,
    5 jajek,
    4 łyżki majonezu,
    sól,
    pieprz.
Wystaw ocenę:

4.97 (145 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z wędzonym kurczakiem, porem i fasolą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białe części pora kroimy w plasterki, wrzucamy do osolonego wrzątku i parzymy 10 minut pod przykryciem. Następnie pora odcedzamy na sitku i chwilę studzimy.
  • 2. Z ćwiartek kurczaka usuwamy kości. Mięso kroimy na mniejsze kawałki. Ogórki kroimy w kostkę. Kukurydzę i fasolkę odsączamy z zalewy. Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w kostkę.
  • 3. Wszystkie przygotowane składniki przekładamy do miski. Dodajemy majonez oraz przyprawy. Dokładnie mieszamy. Gotową sałatkę wykładamy na talerz. Podajemy z pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować